Categories

Европскиот комесар за здравство, Витенис Андриукајтис денеска ја истакна „моралната одговорност“ на противниците на вакцини и ги покани да ги посетат децата кои страдаат од детска парализа. „Здруженијата против вакцините...

Владата на Република Македонија ја одржа 35-тата седница на која беше утврден текстот на придонесот на Република Македонија кон Извештајот на Европската комисија и беше инициран процес за измени...

Локалните избори во Македонија им даваат чист мандат на новите градоначалници и советници за тоа како граѓаните сакаат да изгледаат локалните власти во нивните општини, оцени портпаролката на Европската...

Барањето за дебата во Европскиот парламент, закажана за денеска, за инцидентите што се случија на референдумот за независност во Каталонија, е на предлог на Левите партии и Групата на...

Eвропската унија го објави вториот извештај на експертската група на Рајнхард Прибе, која што во јули беше во посета на Македонија, во однос на владеењето на правото. Според извештајот,...

Во годишното обраќање пред парламентот на ЕУ во Стразбур, претседателот на Европската комисија, Жан Клод Јункер даде ново ветување за нова перспективата на Западниот Балкан, но во 2019 година