fbpx
US Defense Secretary Lloyd Austin attends a press conference during his visit in Sofia, Bulgaria, 19 March 2022. (Photo by Georgi Paleykov/NurPhoto)
Германскиот министер за одбрана Борис Писториус
Џулијан Асанж беше инспирација за голем број протести низ светот (фото извор: Wikimedia Commons)
Фото: Зеленски на Х
Фото: Фејсбук ЕУБАМ
Фото: скриншот од веб страницата на Фондацијата

Tag: конкурс

МРТ бара нов директор

Програмскиот совет на Македонска радио телевизија (МРТ) денеска распиша конкурс за избор на нов директор и заменик директор на јавниот радиодифузен сервис, кои ќе ги заменат актуелните Марјан Цветковски и Харун Ибраими. ...

Дваесет и три кандидати за државен јавен обвинител

На огласот за државен јавен обвинител, чиј рок изминува денеска, се јавиле 23 кандидати. За највисоката функција во Обвинителството се пријавиле адвокати, поранешни и актуелни судии,обвинители. Од позвучните адвокатски имиња ...

Нов културен бран

Министерството за култура денеска ја организираше првата информативна сесија за запознавање со целите и приоритетите на конкурсот за Манифестацијата „Нов културен бран“.  На сесијата присуствува претставници на граѓански организации, заинтересирани ...

Фотографии за зголемување на видливоста на сексуалните и родовите малцински групи

Коалицијата „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“ во партнерство со „ЛГБТИ - Центарот за поддршка“ и „ЛГБТ Јунајтед“ од Тетово, ги повикуваат граѓанките и граѓаните да се пријават на ...

Page 2 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER