fbpx

Tag: конкурс

Метаморфозис објавува конкурс за годишна награда „Илија Жупаноски“ за новинари, граѓански организации и поединци

Фондација за интернет и општество „Метаморфозис“ објавува КОНКУРС за годишна награда „Илија Жупаноски“ за новинари, граѓански организации и поединци кои придонесуваат во справувањето со дезинформациите во земјата. Ќе бидат доделени две годишни ...

Патот на храната – Младa македонска уметница победи на глобалниот ликовен конкурс на ФАО по повод Светскиот ден на храната

Светскиот ден на храната ја инспирираше Михаела Стојменовиќ, 17-годишна ученичка од Скопје да ја прикаже важноста на работата на малите земјоделци кои се грижат нашите земјоделски системи да ни обезбедат ...

Конкурс за најдобри новинарски стории од општествено-социјалниот живот

Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) објави конкурс за најдобри новинарски стории од сферата на општествено-социјалниот живот, со фокус на унапредувањето на човековите права и промовирањето на правата ...

Распишан конкурс за идеен проект за нова градска болница во Аеродром

Распишан е конкурс за идеен проект за нова градска болница на подрачјето на општина Аеродром. Конкурсот ќе се спроведува преку Електронскиот систем за јавни набавки.  Учеството на конкурсот е анонимно, ...

Истекува конкурсот за Школата за млади лидери на претседателот Иванов за 2018

Конкурсот за деветтата Меѓународна обука за млади лидери, што под покровителство на претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов ќе се одржи од 20 август до 31 август во Охрид истекува ...

Доделување на наградите од конкурсот „Изрази се преку медиумите“

Високата школа за новинарство и за односи со јавноста во партнерство со Институтот за различности од Лондон и дневниот весник „Нова Македонија“ денеска ќе ги прогласи најдобрите медиумски производи испратени ...

Пет млади македонски претприемачи ќе добијат по 4.000 евра за почнување бизнис

До крајот на годинава ќе биде објавен конкурс за млади претприемачи кои сакаат да почнат сопствен бизнис. Најдобрите пет ќе добијат по 4.000 евра. Ова го предвидува регионалниот проект „Балканско-медитерански ...

Фото-натпревар за средношколци на теми филантропија, помош, добрина, емпатија…

„Добрината е насекаде околу нас, само треба да ја препознаеме“ е мотото на фото-натпреварот за средношколци од Скопје, Риека и Радвилишкис што го распиша проектот „Ученици денеска - одговорни претприемачи ...

Конкурс: Холандија во Македонија

Амбасадата на Кралството Холандија објави повик за конкурс на фотографии на тема Холандија во Македонија (NL in MK), по повод Националниот ден на Холандија – Денот на кралот. На конкурсот ...

Page 1 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER