fbpx
Gaza war (Image by hosny salah from Pixabay)
Фото: Влада на РСМ
The Pentagon

Tag: Минхенска безбедносна конференција

Премиерот Ковачевски на Минхенската конференција за безбедност

Премиерот Димитар Ковачевски ја предводи владината делегација на годинешната Минхенска конференција која се одржува од 17 до 19 февруари. Премиерот Ковачевски е придружуван од заменик-претседателот на Владата за европски прашања, ...

Зеленски на Минхенската безбедносна конференција: Украина ќе победи и ќе стане членка на ЕУ и НАТО

Нема алтернатива за победата на Украина во војната што Русија ја води против неа, исто како што нема алтернатива за членството на Украина во Европската унија и НАТО. „Можеме ли ...

Најмалку 40 претседатели на држави и влади ќе присуствуваат на Минхенската безбедносна конференција

Две недели пред почетокот на глобалната Минхенска безбедносна конференција своето учество веќе го потврдија околу 40 претседатели на држави и влади, 90 министри и неколку шефови на меѓународни организации. Меѓу ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER