fbpx
Џабир Дерала

Tag: мо

Додека војниците се борат за живот – Генералштабот молчи, а генералите прославуваат

Дел од медиумите во Република Македонија ја информираа јавноста дека во касарната во Тетово, во еден од хангарите, додека го чистеле оружјето, биле повредени двајца војници на Армијата на Република ...

Ајтов: Македонија е пример како една држава не треба да се грижи за својата армија и за безбедноста!

ЦИВИЛ Медиа разговараше со Ристо Ајтов, претседател на Синдикатот за одбрана и безбедност за условите во кои работи Армијата, за загрозувањето на безбедноста на Македонија поради намалувањето на стандардите за ...

Специјалците на АРМ и МВР под диригентска палка на американските „Фоки“

Во базата на Единиците за брзо распоредување на МВР, во касарната „Ѓорче Петров“, денеска се одржа завршната вежба од обуката на припадниците на специјалните единици на Министерството за внатрешни работи ...

CIVILMEDIA NEWSLETTER