fbpx
Јенс Столтенберг (фото извор: НАТО)
АГЕЛЕР А сега завршете ја работата одвнатре. Можно ли е тоа без медиуми?
Фото: Фб
Фото: Д. Мишев / ЦивилМедиа

Tag: НМСМ

Ревидирање на Национална стратегија за млади и реформирање на Агенцијата за млади и спорт!

Националниот младински совет на Македонија (НМСМ), испрати листа на барања до новата влада. Барањата се однесуваат на подобрување на позицијата на младите во општеството, како и на начинот на кој ...

Плавевски, НМСМ: Невработеноста ги брка младите од Македонија!

Последните неколку години постојано се зголемува бројот на млади лица кои ја напуштиле државата за поквалитетно образование или стручно усовршување, но пред сé, во борбата за обезбедување на егзистенција. За ...

Младите треба да го кренат својот глас!

„Мораме да обезбедиме вработувања по основ на квалитетен кадар, наспроти моменталниот тренд на вработување по основ на партиска книшка“, потецнирал Хасан Синани од ДПА, на настанот „Младински изборни муабети“, како ...

НМСМ: Само 0,26% од буџетот на Агенцијата за млади и спорт е наменет за Секторот за млади!?

Од буџетот со кој располага Агенцијата за млади и спорт, за 2016-та година, само минимални 0, 26% се одвоени за Секторот за млади. Овој разочарувачки податок за младите во Македонија, ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER