fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Фејсбук СДП

Tag: Пекинг

Стејт департментот формираше специјален оддел за Кина поради ривалството со Пекинг

Американскиот Стејт департмент денеска формираше долго планиран оддел, таканаречен „Чајна хаус“, како дел од внатрешната реорганизација за да помогне во проширувањето и усовршувањето на американската политика кон еден од најголемите ...

Загадувањето на воздухот штетно за интелегенцијата

Според студија од истражување  спроведено во Кина, загадувањето на воздухот има штетно влијание врз интелегенцијата.Загаденоста на воздухот најмногу влијае врз постарите мажи.  Постојаното исложување на загаден воздух може да биде ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER