Tag: попис

Герасимовски: Потребни се јавни, транспарентни и побрзи подготовки

Дончо Герасимовски, поранешен директор на Државниот завод за статистика и експерт за демографија и попис во интервју за ЦИВИЛ Медиа зборува за подготвеноста на Македонија за попис, за неуспешниот попис ...

Мијатовиќ: Попишувањето на Ромите е кршење на човековите права

Комесарката за човекови права на Советот на Европа, Дуња Мијатовиќ ги осуди изјавите на италијанскиот министер за внатрешни работи Матео Салвини дека сака да спроведе попис на ромското население и да ...

Проект „Македонија“

Ќе ја согледаме ли конечно целата слика, на која секогаш ќе има детаљ и за Македонија, шарена, здружена, вклучена,  почиста држава која ги почитува и својата традиција и европските вредности, ...

Груевски и Ахмети под истрага на СЈО

Поранешниот претседател на ВМРО-ДПМНЕ и лидерот на ДУИ Али Ахмети во октомври 2011. искористувајќи ги своите овластувања како претседатели на политички партии се договориле да го стопираат пописот на населението и ...

Добро утро со Орданоски

Затворено, вршиме попис!

пишува: Сашо Орданоски Еден мој прониклив пријател вчера ми пишува: „По оваа прес-конфренција на СЈО, барем едно е јасно, дека вонредни избори годинава нема да има.“ Се разбира, тој причината ја ...

Page 1 of 2 1 2