Categories

Асоцијацијата за истражување, комуникации и развој „Паблик“ денеска ќе ги  презентираат резутатите од третото мерење на Индексот на клиетелизам во медиумите во Македонија во ЕУ ИНфо Центар со почеток...

Во Министерството за правда денеска  ќе бидат презентирани наодите, односно недоследностите констатирани од увидот во функционалноста на информатичкиот систем и надзор над примената  на одредбите од Судскиот Деловник во...

НВО Инфоцентарот и Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија, денеска, со почеток во 12 часот, во хотел Глигоров, во Струмица, ќе организираат презентација со дискусија на тема...

На ден пред изборниот молк, ЦИВИЛ – Центар за слобода ги поканува медиумите, претставниците на граѓанските организации и набљудувачките мисии, набљудувачите на ЦИВИЛ и сите заинтересирани граѓанки и граѓани на кафе...

На ден пред изборниот молк, ЦИВИЛ – Центар за слобода ги поканува медиумите, претставниците на граѓанските организации и набљудувачките мисии, набљудувачите на ЦИВИЛ и сите заинтересирани граѓанки и граѓани...

Во организација на „Евротинк“ – Центар за европски стратегии утре, со почеток во 14 часот, во ГЕМ клубот во Скопје, ќе бидат презентирани анализите на Виолета Маринас Сера –...

Дополнувањата на „Предлогот за итни демократски реформи“, како надоградба на „Блупринтот“ од јули 2016, денеска беа промовирани на прес-конференција, како патоказ за приоритетите во реформите во наредните 12 месеци.

Двајца млади туристи од Белгија, на минување низ скопската Стара чаршија, љубопитно застанаа пред штандот на ЦИВИЛ на јавната презентација на проектот „Граѓански објектив“, кој отвора можност за нивно...

ЦИВИЛ – Центар за слобода продолжува со серијата јавни презентации на проектот „Општество без граници“. Во среда (26 април) со почеток во 12 часот, пред граѓанките и граѓаните на Велес,...

Првиот мониторинг извештај за работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) и Агенцијата за електронски комуникации (АЕК), ќе се презентира утре (четврток, 2-ри март), во Холидеј...