fbpx
Фотомонтажа: Д. Мишев / ЦивилМедиа
Фото: Архива
Фото: Принтскрин / Полиграф

Tag: различности

Стево Пендаровски, претседател на Северна Македонија (фото: Б.Јордановска)

Пендаровски: Историското искуство не научи да не се плашиме од различните, туку да ја прифатиме и почитуваме различноста

Со нашиот пристап кон градењето на односи на почитување и соработка меѓу различните етнички и верски заедници, ние сме позитивен пример не само за нашиот регион. Историското искуство не научи ...

Битиќи: Новите генерации ќе го најдат својот пат да живеат еден до друг и заедно ќе ја креираат својата иднина

И покрај предизвикот на личниот идентитет кој сите го имаме, убавината е во прифаќањето на различностите и заедничкото делување за заедно да преминеме кон она што го посакуваме, а тоа ...

Тренчевска: Ако децата од мали ги учиме дека различноста е богатство, кога ќе пораснат ќе бидат поприфатливи кон различностите

Ако од најмали нозе ги учиме децата дека различноста е богатство, а не причина за некој да е исклучен, потоа формираме личности кои прифаќаат различност, не се плашат од непознатото“ ...

Роберт Алаѓозовски - фотографија/ Ангел Ангеловски

Алаѓозовски: Демократијата и различноста одат заедно, додека авторитарните и тоталитарните умови преферираат монокултурност

„Демократијата и различноста одат заедно, а авторитарните и тоталитарните умови преферираат монокултурност“ изјави националниот координатор за мултикултурализам, Роберт Алаѓозовски на конференцијата на Цивил „Различности, благодат или проклетство“. https://youtu.be/8rcFiqrN4iQ Тој додаде ...

ЦИВИЛ: Ние сме Европа!

Денот на Европа е ден на мирот и единството меѓу сите граѓанки и граѓани, ден кога се слават човековите права и слободи, еднаквоста и мултикултурализмот. ЦИВИЛ им го честита Денот ...

(ВИДЕО) Владанка Димковска: Сите заедно да градиме едно општество за сите

Во оваа видео порака, актерката Владанка Димковска повикува сите заедно да ги почитуваме различностите и да градиме едно општество за сите. https://youtu.be/rWin0Og7XTY Ако сметаме дека треба да станеме член од ...

(ВИДЕО) Владанка Димковска: Ги надминуваме негативните и создаваме многу позитивни ситуации

Во првото од серијата видео пораки во Иницијативата „Обединети во различноста“, актерката Владанка Димковска вели: https://youtu.be/tWCwsnY0Fw8 Јас сум од Куманово по потекло. Тоа значи дека живеам во град со многу ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER