fbpx
ФОТО: МИА Архива
Фото: Скриншот
Berlaymont building (European Commission)
Фото: МИА
Фото: Скриншот од видео на Би-би-си

Tag: ризик

Германска агенција за радијација: Ризикот од нуклеарна катастрофа во Украина сè уште е висок

Ризикот од катастрофа во нуклеарна централа во Украина поради борби или губење на надворешно напојување останува висок, и покрај тоа што заканата не е во фокусот на вниманието, изјави шефот ...

Италијански разузнавачки служби: Постои реален ризик од џихадистички напади

Постои конкретен и реален ризик од џихадистички напади во Италија, се наведува во годишниот извештај на италијанските разузнавачки служби. „Италија е изложена на непријателска пропаганда од терористичката група т.н. „Исламска ...

„Спас за Валандово“: (Не)подготвеност за ризиците!

Граѓанската иницијатива „Спас за Валандово“ ( #СпасЗаВаландово #ИнформирајСе #АктивирајСе) започнува кампања за зачувување на еколошки чистата Валандовска котлина, за разумно и транспарентно раполагање со нејзините ресурси и за запирање на сите ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER