fbpx
Фото: МИА
Фото: МИА
Фото: МИА Архива
Фото: Слободен Печат
Ноам Чомски / Фото: Wikimedia commons
Фото: МИА
Џабир Дерала (фото: Рилинд Сулејмани)

Tag: Трајко Вељановски

Неделна анализа: Македонија без влада – заробеник на политички игри!

Четири месеци по изборите, Македонија тоне во политички игри, притисоци, хаос... Наместо излез, со нова влада, којашто ќе го исчисти криминалот и корупцијата во државниот апарат, таа ја живее најкомплексната ...

Неделна анализа: Предвремените избори во Македонија завршија, проблемите останаа!

Прегласувањето на избирачкото место 2011 во Општина Теарце, го заокружи изборниот процес за предвремените парламентарни избори, кои согласно со Договорот од Пржино, требаше да стават крај на долгогодишната политичка криза ...

Иванов е со ограничена деловна способност, Груевски е криминалец

Првиот (самораспуштен) парламентарец Трајко Вељаноски го поддржа  своевидниот државен удар кој го изведе власта преку својата марионета Ѓорге Иванов. Тој вели дека нема уставна и законска можност да закаже седница ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER