Categories

Регионален форум „Депонии: Каде и кога?“ ќе се одржи денеска во Тетово во организација на Цивика Мобилитас, на кој уште еднаш ќе се актуелизира долгогодишниот проблем со депониите и...

Во поглед на двојазичноста, во Тетово во секојдневниот живот, луѓето во меѓусебната комуникација се трудат да ги надминуваат на најразлични начини. Факт е дека Македонците многу малку го разбираат,...

Реан Саити, главен и одговорен  уредник во ТВ Арт Канал, Тетово, во интервју за ЦИВИЛ Медиа, вели дека ако новнарството се практикува професионално и секогаш во потрага по вистината,...

„Горд сум што во првиот изборен круг имавме кристално чисти избори заради тоа што само преку фер, слободни и демократски избори сите победуваме во Македонија. Такви избори треба да...

СЛОБОДНИ МЕДИУМИ ЦИВИЛите го посетија Тетово

Тим на ЦИВИЛ беше на средба со граѓанките и граѓаните на Тетово (20.10.2017), со кои го сподели најновото, специјално издание на њузлетерот Слободно општество, посветено на изборите, а во...

Проектот „Слободни медиуми за слободно општество“ наменет за создавање слободен и безбеден простор за динамична размена на информации, ставови и анализи, кои ќе им се понудат на јавноста и институциите,...