fbpx
Фото: Кабинет на претседателот на државата Стево Пендаровски

Tag: Влада на Република Македонија

Влада: Причина за штетата во медиумската сфера е и долгогодишниот молк на АВМУ

Причина за штетата на медиумската сфера е и долгогодишниот молк на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни уметности (АВМУ), која не може да избегне одговорност за медиумскиот хаос кој се случуваше ...

Владата ќе помогне во бесплатното болничко лекување на најсиромашните

Премиерот Зоран Заев на денешната пленарна седница одговарајќи на прашање од пратеникот Амди Бајрам рече дека се залагаат за донесување закон за бесплатно болничко лекување како една од мерките за надминување ...

Алаѓозовски: Го спречивме пропаѓањето на културниот систем

Министерот за култура, Роберт Алаѓозовски, на денешната прес-конференција во министерството, изјави дека Владата на Република Македонија ја усвоила стратегијата за развој на културата за 2018 – 2022 година и акцискиот ...

Page 10 of 10 1 9 10

CIVIL MEDIA NEWSLETTER