Categories

Скопје го достигна високото прво место во загаденост во светот, а Петре во своја одбрана изјави дека протестите против загадувањето, бојкотирањето настава на децата се политички мотивирани…

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, денеска оцени дека е политички мотивирана иницијативата на Фејсбук преку која родители најавуваат дека нема да ги пуштаат децата на училиште во знак на...

Поттикнати од барањата на О2 Коалицијата и средбата на членовите на оваа Коалиција со премиерот Заев, ЦИВИЛ – Центар за слобода упатува силна поддршка на планираните активности кои произлегуваат...

По повеќе од една деценија на власт, кога екологијата и заштитата на животната средина беа на последно место во агендата на владата која ја предводеше, ВМРО-ДПМНЕ сега ги мери...

Фабриката „Југохром“ од Јегуновце, ќе се рестартира во март или април следната година. Денеска во Владата, вицепремиерот Кочо Анѓушев, управителот на фабриката, Васко Скендеровски и претседателот на Синдикатот, Бајрам...

Педесетина граѓанки и граѓани на Тетово денеска протестираа поради палењето на депонијата во градот, што предизвика уште поголемо загадување на воздухот во градот и околината.