Categories

Здружението на новинарите на Македонија денеска организираше брифинг за претставници на меѓународната заедница во Скопје. Насер Селмани, претседател на ЗНМ, од претставниците на меѓународната заедница побарал поддршка и поттик...

Претседателот на Здружението на новинарите на Македонија, Насер Селмани денеска се сретна со министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски. На средбата се разговараше за зголемување на безбедноста на новинарите...

Здружението на новинарите на Македонија во соработка со Американската амбасада во Македонија го започнаа циклусот на обуки за младите новинари, истражувачи и граѓански активисти. Тема на овие обуки ќе...

Министерството за информатичко општество и администрација денеска во Скопје организираше дебата за Нацрт-законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, пренесува ЗНМ. 

“Улогата на медиумите во развојот на јавниот имиџ на укажувачите (свиркачите)” беше тема на дискусијата и краткото предавање организирано од Здружението на новинари на Македонија, во соработка со Амбасадата...

Насер Селмани, претседател на Здружението на новинари на Македонија, во интервју за ЦИВИЛ Медиа, компаративно ја инкорпорира улогата на слободата на изразување, медиумската слобода и активизмот во контекст на...

На чекор до промените во медиумската сфера и излегувањето од долгогодишниот медиумски мрак, Драган Секуловски, извршен директор на Здружение на новинари на Македонија, во интервју за ЦИВИЛ Медиа, изрази...

Меѓународниот ден за прекинување на неказнивоста за насилството против новинарите во Македонија може слободно да се одбележи со бројка од 54 напади врз новинарите во последните пет години.