Categories

Работната сабота на мобилниот тим на ЦИВИЛ помина во дух на ослободување и активирање на граѓанките и граѓаните во Пелагонискиот регион, во заедничка комуникација, поддршка и соработка за првиот...

Во центарот на Прилеп, на повеќе локации, деновиве можеа да се видат расфрлани флаери со ликот на прилепскиот пратеник од  редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Димитар Стевананџија, со испишана порака „Фала...

Во недела попладне екипите на ЦИВИЛ –Центар заслобода, и покрај релативно празните кичевски улици, успеаjа да пронајдат адекватни соговорници за разговори за политичката ситуација во Македонија и за престојните...

Во неделата напладне, охриѓани имаа можност да се информираат за активностите поврзани со проектот Напред!, како и за јавниот повик на ЦИВИЛ – Центар за слобода за набљудувачи на...

Партиите на власт повторно се обидуваат да го одвлечат внимнието на јавноста од вистинските проблеми и да го пренесат на полето на меѓуетничките и меѓуверските односи.

И покрај одлуката на Слободан Бончановски раководител во Општина Битола да не се дозволи одржување на настанот „Напред!“ во саботата на плоштадот „Магнолија“, што веќе станува грда „традиција“ на...

Мобилните тимови на ЦИВИЛ го искористија убавото време во Прилеп во саботата напладне, да разговара со над стотина граѓанки и граѓани за политичката состојба и за подготвеноста за слободни...

Коалицијата „Сексуални и здравствени права на маргинализираните зедници“, денеска го промовираше Годишниот извештај за состојбата на маргинализраните заедници во Македонија, од аспект на нивните сексуални и здравствени права.