Categories

Денеска во Скопје се одржа протест на Албанците, во организација на Здружението на поранешни албански политички затвореници во Македонија, една од организациите на ветераните на ОНА, Народната демократска партија...

Нешто пред 15 часот, колоната демонстранти тргна од собирното место кај пешачкиот мост на Бит Пазар. Граѓаните Албанци, во организација на ДР-ДПА, НДП, Здружението на ветерани на ОНА и...

Јајца врз прозорците на новата општинска зграда фрлаа демонстрантите во Прилеп, вчера на едночасовниот масовен, продемократски протест на којшто присуствуваа преку 2.000 граѓани. Тие со свирежи по улиците, со...

Деветти ден по ред, мирни протести во Битола. Повеќе од 3.000 демонстранти тргнаа од пред споменикот на народниот херој Стив Наумов, со заедничка цел да го изразат својот револт, гнев...

Со мало задоцнување, контра-протестот во организација на Граѓанското движење за одбрана на Македонија – ГДОМ, започна на бината поставена спроти Собранието. Илјадници луѓе, дојдени организирано со автобуси, во колона...

Стотици автобуси од цела Македонија довезоа илјадници контра-демонстранти во организација на власта. Најголем дел од нив, според извештаите од теренот се вработени во државната администрација и локалната самоуправа. 

Власта не се откажува од своите партиско-полициски процеси. Новинарот Зоран Божиновски е упасен во Нови Сад, Србија, каде што живее веќе неколку години, врз основа на меѓународна потерница, поради...