Categories

Извештај од долгорочното набљудување на ЦИВИЛ Скопје, 10 октомври 2017 г. Основни податоци за изборниот мониторинг на ЦИВИЛ ЦИВИЛ-Центар за слобода спроведува континуиран мониторинг на општествено-политичките состојби во изборен...

„Известување на медиумите во изборна кампања, искуства и предизвици“ е темата на дебатата во организација на ЗНМ во Клубот на новинарите, денеска. На дебатата свои излагања имаа директорот на...

Панче Ангелов, обвинет за напад на Радмила Шекеринска, на 27 април во Собранието, на денешното судско рочиште изјави дека се чувствува виновен за кривичното дело наведено во обвинителниот акт,...

„На 15 октомври гласањето нема да биде само гласање за градоначалници и за советници, ќе биде порака од народот за овие четири ипол месеци владеење и злоупотреби, ќе биде...

(Од дневникот на ЦИВИЛ-ите: 5 октомври 2017 година) Новиот живот и новата ера го истераа единаесеттиот ден од својот трапав танц на валканата сцена. Нивните приврзоци ѕвечкаа на појасите...

(пренесено од веб страницата на ВМРО-ДПМНЕ) Соопштение до јавноста, реакција на дезинформациите објавени во медиуми за наводен напад од страна на активисти на ВМРО-ДПМНЕ врз пеач што снимал спот...

Како и во сите досегашни предизборни кампањи, така и овој пат, партиските штабови се мета за меѓупартиски пресметки. Синоќа, во полициска станица во Неготино e пријавено оштетување на штаб...