Categories

Насилството врз жените, според Конвенцијата на Советот на Европа за спречување и борба против насилство врз жените и домашното насилство, подразбира кршење на човековите права и форма на дискриминација...

Уште едно лице од оние кои не беа достапни на полицијата, осомничено за настаните во Собранието на 27 април, вечерва им се предал на органите на прогонот, објави вечерва...

Во Р. Македонија нема систем за заштита на жените и девојките со попреченост кои се жртви на некоја форма на насилство. И оние специјализирани сервиси кои постојат не се...

Лоша претстава. Малубројна, уморна публика. гладна и поднапиена од греаната ракија. Кратка плеј листа со многу повторувања (са веома врло патриотским песмама у стилу „крст и кандило“, „клетите шпиони“,...

Постапувајќи по предлог на Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција, судија на претходна постапка при Основниот суд Скопје 1 – Скопје, по произнесување на спроведените лица во судот...

Поранешниот министер за внатрешни работи и директор на Бирото за јавна безбедност Митко Чавков и повеќе други лица изутринава се приведен по налог на Јавното обвинителство, потврдија за МИА...