Categories

пишува: Сашо Орданоски Денеска би сакал да ја искористам мојава дневна колумна за прашање кое има лична природа, но за кое, се надевам, има и одредени општествени димензии поголеми од...

пишува: Сашо Орданоски На сите им е јасно дека тековните интерпелации на ВМРО-ДПМНЕ за министрите од новата Влада се бесмислени, и по наводните поводи и за наводните причини во...

Ниту едно од обвиненијата на Специјалното јавно обвинителство сѐ уште не е правосилно, зашто жалбените рокови ја одложија оценката на судиите. Седумнаесетте обвиненија кои СЈО пред речиси еден месец ги...

„Специјално јавно обвинителство ѝ е потребно на Македонија, но во друг формат, за разрешување на судските предмети што произлегоа и можеби доправа ќе произлегуваат од аферата ‘Прислушување’. Судските процеси...

Специјалното јавно обвинителство на денешната прес-конференција, ден пред истекувањето на рокот за поднесување обвиненија, информираше дека во изминатиот период се обвинети 94 физички и 7 правни лица во вкупно...

Mинатиот викенд се одржаа традиционалниот „Ромски бал“ во организација на Сојузот на Ромите на Амди Бајрам и „Ромската вечер“ која ја организираше Демократската партија на Ромите на Шабан Салиу,...

Вообичаено самодоволен и надмоќен, а сега, со преполовен изборен резултат и уништен углед, Али Ахмети деновиве е во потрага по партнери меѓу лидерите на албанските партии. Што бара Ахмети?

2015-та беше една од најзначајните години во модерната политичка историја на Македонија. Започна во февруари, како шпиoнски трилер со илјадници нелегално снимени разговори, вклучувајќи ја политичката и социјалната елита...