fbpx
Фото: МИА / Архива
Фото: Медиа Претседател за сите
Фото: Принтскрин
Фото: Трн.мк
Фото: Укринформ
Бранко Тричковски, колумнист

НАЈРЕЛЕВАНТНИТЕ ЗА НАЈЖЕШКИТЕ ТЕМИ: Повеќе од 80 лидери, политичари, општественици и експерти говореа специјално за ЦИВИЛ во 2023 година

Photo by Michal Czyz on Unsplash

Во 2023 година, медиумската платформа на ЦИВИЛ објави повеќе од 100 интервјуа. Специјално за медиумската платформа на ЦИВИЛ говореа повеќе од 80 соговорнички и соговорници. Дел од нив беа ексклузивни,...

Read more

Има ли спас?

Џабир Дерала во студиото на ТВ Шења, октомври, 2023

ЏАБИР ДЕРАЛА Кога правото се користи за дисторзија на процесите и постигнување на скриени цели во полза на поединци или структури на моќта - правдата и владеењето на правото исчезнуваат....

Read more

Снајперисти со врзани очи

ЏАБИР ДЕРАЛА Мене одамна ми е јасно дека во земјава постојат и работат медиуми кои не би ни постоеле, ако нивните налогодавачи немаат насушна потреба да ги нападнат сите што...

Read more

(24 ГОДИНИ ЦИВИЛ) Џабир Дерала, претседател на ЦИВИЛ: По цена на својата лична безбедност, Цивилките и Цивилите ги бранат човековите права и слободи секогаш и секаде, без калкулации и без компромиси

Џабир Дерала, претседател на ЦИВИЛ(фото: Б. јордановска/ЦИВИЛ)

Драги колешки и колеги, соработници, членови, поддржувачи, Почитувани другарки и другари, Дами и господа, Граѓанки и граѓани, На почетокот, сакам да им се заблагодарам на сите што со своите изјави,...

Read more

Слободата на изразувањето е основно човеково право и гарант за нормален и достоинствен живот на луѓето

Џабир Дерала, Форум за мир и дијалог, 13 август 2023 (фото: Рилинд Сулејмани)

ЏАБИР ДЕРАЛА Објавено прво во СЛОБОДЕН ПЕЧАТ Светот е во постојана внатрешна борба меѓу силите со спротивставени вредности. На едната страна се силите на авторитарно владеење, воинствени и геноцидни политики,...

Read more

Контаминација: Како домашните политичари и пропагандисти го користат израелско-палестинскиот конфликт?

Џабир Дерала, Форум за мир и дијалог, 13 август 2023 (фото: Рилинд Сулејмани)

ЏАБИР ДЕРАЛА Читајќи го извештајот на ЦИВИЛ мониторинг тимот за ураганот од дезинформации и говор на омраза по избивањето на крвавиот судир меѓу Израел и Хамас, не можам да се...

Read more
Page 1 of 13 1 2 13

CIVIL MEDIA NEWSLETTER