„Направена е работна група за Иборниот законик. Сите имаат претставници. Комисијата почна да работи. Првин ќе ги имплементираме забелешките на ОБСЕ/ОДИХР, изјави Маричиќ на Канал 77. -Откако тоа ќе се...
-Новата американска администрација можеби ќе биде поприсутна на Западниот Балкан. Она што е важно за нас е дека тимот кој го формира Џо Бајден е далеку поискусен во однос на...
– Координацијата меѓу мене и Владата пред година и пол за оваа група што веќе отиде, уште шест-седум треба да заминат, добија агремани, значи околу 15 или 16 амбасадори договоривме...
За ВМРО ДПМНЕ нивните работи ги оставаме на нив, тоа што им се случува и начинот како ги менаџираат различните мислења мене не ми изненадува. ВМРО - ДПМНЕ не можеше...
„Временска рамка за спроведување на правосудните реформи отсекогаш беше Стратегијата, сме имале Стратегија од 2017 која ќе трае до оваа година, и ќе имаме наредна петгодишна рамка од 2022 до...
Eдна од клучните задачи на оваа Влада како и на Агенцијата за млади и спорт е да ги врати младите, да креира средина погодна за нивен развој и афирмација. Сите...
Градоначалникот на Гостивар, др. Арбен Таравари на Конференцијата на ЦИВИЛ „Перспективи 2021“ со свои гледишта за кризата предизвикана од пандемијата со Ковид-19 за годината што претстои. https://youtu.be/NGZrtaLYkIY Поминавме релативно тешка...
Претседателот Доналд Трамп издаде морничаво, однапред снимено видео, кажувајќи ѝ на толпата свои поддржувачи која се обиде да го преземе американскиот Капитол. „Одете си дома. Ве сакаме, многу сте посебни“...
-Најбрзата обработка на резултати од попис траеше година и пол, што е досега рекордно време за обработка на податоците, претходно траеле две до две и пол години. Како што стои...
На конференцијата на ЦИВИЛ „Перспективи 2021“, со обраќањетона Бојан Маричиќ, министер за правда, потсетивме на идните планови на Министерството за правда и перспективите во однос на правдата и правосудството. „Не...