Фото: Скриншот
Zohran Mamdani
Source> Wikimedia commons
Фото: wikimedia commons
Скриншот од видео на Canal 26
Скриншот од видео на ABC7
Скриншот од видео на ВВС
Фото: wikimedia commons
Фото: миа.мк

ЦИВИЛ: Избори час поскоро, се зголемува говорот на омраза и лажните вести, расте меѓуетничката омраза…

Претседателот на ЦИВИЛ, Џабир Дерала на денешната прес конференција истакна дека избори треба да се одржат час поскоро, односно краен датум за одржување на изборите да биде 5 јули, за...

Read moreDetails

ЦИВИЛ бележи пораст на меѓуверска и меѓуетничка омраза

МЕЃУВЕРСКИ И МЕЃУЕТНИЧКИ ТЕНЗИИ ЦИВИЛ бележи пораст на случаите во кои јавно се манифестира меѓуверска омраза, со отворени повици за насилство, поточно „света војна“. На верски мотивираните собири, било да...

Read moreDetails

Дерала: Не е прв пат академик Ќулавкова да се покаже со вакви националистички пораки

Џабир Дерала/ Фото ЦИВИЛ

Говорот на омраза не запре во Македонија и за време на пандемијата од КОВИД-19, кој често доаѓа и од личности кои имаат високи функции на политичката и општествената сцена. Пред...

Read moreDetails

Богојески: Груевски мене ништо не ми згреши, им згреши на граѓаните на Македонија

„На мене Груевски ништо лично не ми згреши. Им згреши на граѓаните на Македонија“, со овие зборови го отвори интервјуто за ЦИВИЛ Медиа, Петар Богојески од Македонски концепт, кој на...

Read moreDetails

Спасовски: Мораме да имаме функционални институции (ВИДЕО)

Премиерот на техничката влада; Оливер Спасовски, по одржувањето на седницата на Советот за безбедност на Претседателот Пендаровски, даде изјава во која ја истакна неопходноста од функционални институции. https://youtu.be/FSQFhDJhyXk

Read moreDetails

Претседателот Пендаровски ја продолжува вонредната состојба за нови 14 дена

Претседателот Стево Пендаровски по завршувањето на денешната седница на Советот за безбедност најави дека ќе донесе одлука за нова вонредна состојба во траење од 14 дена, која ќе почне да...

Read moreDetails

Чулев за ЦИВИЛ Медиа: Не трпам притисок од Мицкоски, не знам која истрага била отфрлена од ЈО, ќе се разгледа поканата на ЦИВИЛ за дуел со Славјанка Петровска

По вчерашната прес конференција на која министерот за внатрешни работи, Наќе Чулев, на 9 конкретни прашања поставени од ЦИВИЛ Медиа, даде еден описен одговор, денеска, н пријатно изненадување на редакцијата,...

Read moreDetails

(ВИДЕО) Чулев не понуди конкретен одговор на ниту едно од 9-те прашања од ЦИВИЛ Медиа

Во пресрет на денешната прес конференција на техничкиот министер за внатрешни работи Наќе Чулев, ЦИВИЛ МЕДИА ги постави следните прашања: Кој ќе одговара за литијата во Струга? Кој ќе одговара...

Read moreDetails

Најчевска: Сѐ додека се одржуваат лидерски средби, ние немаме демократска држава

ЦИВИЛ МЕДИА направи интервју со проф. Мирјана Најчевска, на повеќе теми поврзани со политичките состојби, изборите и демократските процеси. Ова е извадок од интервјуто кој се однесува на лидерските средби...

Read moreDetails
Page 402 of 408 1 401 402 403 408