Categories

Учениците повеќе нема да учат во саботи, намалување на часови нема да има, најмалку половина од зимскиот распуст за наставниците ќе бидат платени неработни денови, а уште од прво...

Прочитај повеќе...

ЦИВИЛ – Центар за слобода денеска ги додели претпоследните пет награди за науспешните стории на граѓански новинари во рамки на проектот Граѓански објектив, кој организацијата го спроведува веќе четврта...

Прочитај повеќе...

Светскиот ден за заштита на животната средина се одбележува секоја година на 5  јуни преку разни активности и кампањи во целиот свет, со цел да се обрне внимание на...

Прочитај повеќе...

Трибината КРАЈ ЗА РАСИПНИШТВОТО (#КрајЗаРасипништвото) во организација на ЦИВИЛ, ќе се одржи денеска (среда, 5 јуни) во клубот Менада во Стара Чаршија, со почеток во 17 часот. Поканети се сите заинтересирани граѓанки...

Прочитај повеќе...

Трибината КРАЈ ЗА РАСИПНИШТВОТО (#КрајЗаРасипништвото) во организација на ЦИВИЛ, ќе се одржи утре (среда, 5 јуни) во клубот Менада во Стара Чаршија, со почеток во 17 часот. Поканети се...

Прочитај повеќе...

Во четврток, 6 јуни во просториите на ООУ „Лирија“ во Тетово, ЦИВИЛ организира креативна работилница „Обединети против насилството“ со почеток од 12 часот, како дел од проектот „Заедниците против...

Прочитај повеќе...

Веднаш по свирежот на судијата вчера сите бевме горди и среќни. Македонци, Албанци, Турци, Срби, Чкембари, Рибари, Паткари… сите. Тоа се тие придобивки од победата. Не лукративни, не калкулативни...

Прочитај повеќе...

Во пресрет на денешниот пречек на ракометарите на „Вардар“ коишто вчера ја освоија европската титула, ЦИВИЛ – Центар за слобода ги повикува сите граѓанки и граѓани да не потклекнуваат...

Прочитај повеќе...

Наместо да слават и да се радуваат на шампионска титула, пак некои идиоти се бават со „клетите шиптари“, со „северџани“ и други глупости.

Прочитај повеќе...