Categories

Бруталниот напад во саботата, 18 мај, врз Бранко Петровски, сопственикот на менувачницата „Бис“ и кафулето „Гарсон“, резултираше со негово одложено хоспитализрањепо поради тешките по живот повреди, додека напаѓачот Спиро...

Прочитај повеќе...

„Метлата“ прва го смете метлачот кој сметот го фрлаше во Вардар наместо во канта. Експресно си доби отказ за грешката. Замислете така да се ефикасни и брзи, односно подеднакво...

Прочитај повеќе...

Македонска пошта издаде нова поштенска марка посветена на децата со ретката болест Алпорт синдром.

Прочитај повеќе...

Креативната работилница „Обединети против насилството“ што ЦИВИЛ ја одржа во Тетово во соработка со Општина Тетово, СВР Тетово и основните и средните училишта помина во одлична атмосфера каде до...

Прочитај повеќе...

Мртви птици и китови се појавуваат на крајбрежјата со пластика во нивните стомаци. Оставена риболовна опрема, пластични кеси и други предмети се акумулираат во големи закрпи низ океанот. Да...

Прочитај повеќе...

Вчера во Скопје започна седмиот по ред „Викенд на гордоста“, фестивал за квир-култура и уметност. Носечкиот наслов за овогодишниот викенд, кој ќе се одржува за време на викендите 7...

Прочитај повеќе...

Младински образовен форум, МОФ, организираше 3 училишни дискусии Discussions that matter (Дискусии што значат) со над 100 средношколци од Скопје, Тетово и Битола, посветени на човековите права.

Прочитај повеќе...

Платформата #НаМегдан најави дека ќе продолжи да дејствува како граѓанска алатка за комуникација со надлежните институции и лица, каде заинтересираните ќе добијат директен одговор на клучните прашања.

Прочитај повеќе...

Во просториите на ООУ „Лирија“ во Тетово, ЦИВИЛ организираше креативна работилница „Обединети против насилството“, како дел од проектот „Заедниците против насилниот екстремизам“  со поддршка од Амбасадата на САД во...

Прочитај повеќе...

Тимот на ЦИВИЛ – Центар за слобода, како дел од денешниот активистички ден, пред платото на ЈИЕ, Стара скопска чаршија, го промовираше  проектот „Зелена иднина“, кој организацијата го спроведува...

Прочитај повеќе...