Categories

Одлично е тоа што Владата продолжува со праксата на давање субвенции за купување велосипеди. Но, кога има намера да ги поттикне граѓаните да користат повеќе велопсипеди од автомобили, треба...

Прочитај повеќе...

Со проектот на ЦИВИЛ – Центар за слобода за граѓанско новинарство, секој може да се почувствува слободно и сигурно дека може да известува и придонесува за подобрување на општеството,...

Прочитај повеќе...

Сторијата „Мини депонија кај велешкиот пазар“ на група граѓански новинарки и новинари – учесници на семинарот во Велес ја доби првата награда во последниот циклус на доделување награди за...

Прочитај повеќе...

Холокаустот бил вистински! 7144 наши комшии, Евреи се собрани на денешен ден пред 76 години во скопскиот монопол и од таму товарени на вагони за Треблинка, каде се убиени....

Прочитај повеќе...

ЦИВИЛ организира уште еден голем семинар за граѓанско новинарство на 23 и 24  март во Штип. Бројот на учесници е ограничен на 25 учеснички и учесници, а право на...

Прочитај повеќе...

По поплавата од пукната цевка од парно во подрумските простории на СЈО минатата недела, каде уништена беше документацијата за три предмети: Империја, Триста и Шпион, доведе до бурни реакции...

Прочитај повеќе...

За фотографија на денот ја избравме фотографијата на Александрос Стаматиу од мистериозниот моторџија кој со својата импровизирана приколка, секојдневно, без разлика на временските услови, собира картони и хартија во...

Прочитај повеќе...

Социјална правда, загадување, комунални проблеми, говор на омраза и (не)задоволството на граѓанките и граѓаните се темите на сториите на граѓанските новинарки и новинари за кои денеска ЦИВИЛ – Центар...

Прочитај повеќе...

Веста дека голем дел од доказните материјали за предметите „Империја“, „Триста“ и „Шпион“, на Специјалното јавно обвинителство се уништени во поплава предизвикана од пукната цевка од парно, во јавноста...

Прочитај повеќе...

ЦИВИЛ – Центар за слобода, денеска со почеток од 12 часот, во Менада, ќе додели награди на најуспешните граѓански новинарки и новинари за нивните стории објавени на проектната веб...

Прочитај повеќе...
image_pdfimage_print