Categories

Организацијата што постојано е во комуникација со граѓанките и граѓаните и ги креира своите програми и проекти соодветно со суштествените потреби за одбрана на човековите права и слободи, повторно...

Прочитај повеќе...

Реконструкција на владата Како што најави премиерот, тој веќе ги има имињата на новите министри и функционери за реконструираниот владин кабинет.

Прочитај повеќе...

„Функционерите претераа со привилегиите и трошењето на парите на граѓаните. Тоа е безредие и порано старите го викаа башибозук. Ова безредие е катастофа. На народот му е веќе преку...

Прочитај повеќе...

ЦИВИЛ Медиа разговараше со Гоце Тодоровски, извршен директор на Центар за граѓанска иницијатива и Кристина Павловски, заменик директорка за програми на ЦГИ, за тоа колку граѓан(к)ите си ги знаат...

Прочитај повеќе...

Поттикнати од последните анализи и истражувања дека во поголем дел од Шведска воопшто нема ѓубре и затоа го увезува од странство за да ги продолжи процесите на рециклирање со...

Прочитај повеќе...

По осум месеци од монтирањето на скелињата околу средното училиште „Цветан Димов“, ветената реконструкција на објектот во Чаир, почна дури вчера. Почетокот на работите го објави градоначалникот на Скопје,...

Прочитај повеќе...

Бранко Петровски од бруталниот напад пред две недели од Чорогунов, денеска кончено излегува од болница, само за да го пресретне поплака за јавен ред и мир поради гласната музика...

Прочитај повеќе...

Движењето #AfricansRising (Африканците се креваат) испрати отворено писмо до Советот за безбедност на Обединетите Нации, повикувајќи на обновување на ембаргото за оружје и санкции за Јужен Судан.

Прочитај повеќе...

Мандат Седницата на која ќе се разгледува предлогот на Комисијата за мандатно-имунитетни прашања, за одземање на пратеничкиот мандат на Никола Груевски најверојатно ќе се најде на собраниска седница меѓу...

Прочитај повеќе...

Граѓанките и граѓаните со децении се соочени со една горчлива реалност. Луѓето во институциите на кои им се доверени високи одговорности, животот, здравјето, достоинството, правдата, правата и слободите, манифестираат...

Прочитај повеќе...