Categories

ЦИВИЛ Медиа по неколку твита од загрижени граѓанки и граѓани кои пријавуваат проблеми со достапноста на матичната служба во Маџари, се обиде да стапи во контакт со општина Гази...

Прочитај повеќе...

Кремљ соопшти денеска дека Русија е подготвена да ја изврши улогата на посредник меѓу Северна Кореја и САД во разговорите чија цел би била намалување на тензиите, доколку двете...

Прочитај повеќе...

Иновативна инцијатива која повикува на одговорност и транспарентност, „Барам одговор“ е начин граѓанките и граѓаните да се обратат со прашање до политичар/политичарка или јавна личност, градоначалник/градоначалничка, институции (здравство, образование,...

Прочитај повеќе...

Во јавноста се прошири информација дека делегатите на ВМРО-ДПМНЕ на вонредниот конгрес за избор на нов претседател на партијата собрале дури 1.300 денари во кутијата наменета за собирање донации...

Прочитај повеќе...

Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) ја објави последната верзија на Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги по добиените коментари на...

Прочитај повеќе...

Судовите потфрлаат во својата транспарентност кон јавноста и постои негативна пракса на недоволна аргументираност на одлуките за исклучување на јавноста од следење на кривичната постапка, како и намалување на...

Прочитај повеќе...

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека руските власти треба да ги следат активностите на „некои компании“ на социјалните мрежи за време на претседателската кампања во 2018 година и да...

Прочитај повеќе...

Поранешниот премиер Никола Груевски, кој е обвинет во предметот на СЈО „Тракторија“  денеска задоцни на судење, односно дојде во судот 15-тина минути откако судијата Горан Бошевски го одложи судењето за...

Прочитај повеќе...
image_pdfimage_print