Categories

МИГРАНТИ На Балканот ништо ново…

Хрватската сатирична емисија „Монтиран процес“, објави видео во кое на сатиричен начин ја пренесе хистеријата околу „опасноста од мигрантите“, но и реалната состојба во Славонија од каде хрватското население во последните неколку години масовно се иселува.

Целата ситуација, опшана во две минути совршено ја отсликува хрватската реалност, но и балканската, бидејќи ужасно потсетува на нашето секојдневие.

М. И.

Print Friendly, PDF & Email