fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Фејсбук СДП

Tag: АД ЕСМ

Фото: Влада.мк

Во изминатото деноноќие произведени се 14.725 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 08.04.2023 година произведe 14.725 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други ...

Директорот на АД ЕСМ даде оставка

Васко Ковачевски ја напушта функцијата генерален директор на АД ЕСМ. Тој денеска за Телевизија 24 потврди дека ја депонирал оставката до премиерот Димитар Ковачевски, а на негово место ќе дојде ...

Фото: Влада.мк

Во изминатото деноноќие произведени се 13.151 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 01.04.2023 година произведe 13.151 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други ...

Во изминатото деноноќие произведени се 16.127 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 18.03.2023 година произведe 16.127 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други ...

Во изминатото деноноќие произведени се 14.646 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 11.03.2023 година произведe 14.646 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други ...

АД ЕСМ вчера произведе 19.180 мегават часови електрична енергија

Произведени се 19.180 мегават часови електрична енергија во текот на вчерашниот ден. Домаќинствата и дополнителните снабдувања се целосно задоволени со електрична енергија од капацитетите на ЕСМ, информираат денеска од Владата. – АД ЕСМ произведе 19.180 мегават часови електрична енергија. Со тоа, ...

Маројевиќ: Испораката на топлинска енергија преку системот за централно греење до објектите од почетокот на грејната сезона се одвива континуирано

Испораката на топлинска енергија преку системот за централно греење до објектите од почетокот на грејната сезона се одвива континуирано и така ќе продолжи до крајот на грејната сезона, изјави Александра ...

ЕСМ вчера произведе 16.048 мегават часови електрична енергија

АД ЕСМ вчера произведe 16.048 мегават часови електрична енергија, со што целосно со сопствена произведена енергија ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања ...

Изминатото деноноќие произведени 18.835 мегават часови електрична енергија, продадени 330 мегават часови ноќни вишоци

АД ЕСМ вчера произведe 18.835 мегават часа електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.Во Термоелектраните произведени се 15.953, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.882 мегават часови.-Во изминатото деноноќие АД ЕСМ продаде 330 мегават часови вишок електрична енергија, информираат од ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER