Categories

Владите на Република Македонија и на Република Албанија денеска во албанскиот град Поградец ќе одржат заедничка меѓувладина седница на која ќе се разговара за повеќе теми за унапредување на билатералната...

Македонско друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо, искажуваат огромна загриженост и вознемиреност за влошената здравствена состојба на Едмонд Темелко, градоначалник на општина Пустец и...

Релациите меѓу земјите на Балканот и нивното градење мостови за надминување на меѓусебните недоразбирања, како и решавање на проблемите со посредство на меѓународната заедница, секогаш оставаат белег  на севкупната...

На научната конференција која се одржа на Академијата за безбедност во Тирана, премиерот на Албанија, Еди Рама, ги предупреди сите криминални групи, кои се наоѓаат на земјата и сè...

Во Струга денеска ќе се одржи петтата прослава на „Денот на Европската територијална соработка“, со која Македонија и Албанија, како земји кориснички на ИПА прекуграничната програма, ќе се придружат...

Премиерите Зоран Заев и Еди Рама, во рамките на ‘Самитот 100’, констатираа дека Република Македонија и Република Албанија имаат одлични политички односи. На билатералната средба синоќа, се отворени прашања,...

Дванаесеттото издание на „Филмскиот фестивал за човекови права“ во Тирана, Република Албанија во организација на Академијата за филм и човекови права „Маруби“,  го збогатија со присуството членовите на „Таус...

Хуманитарната невладина организација „Легис“, која обезбедува неопходна хуманитарна помош за бегалците и барателите на азил, со изложба на фотографии „Borderland“ (Земја на граници), ќе се претстави на Филмскиот фестивал...

За немањето желба за подобрување на добрососедските односи меѓу Република Македонија и Република Албанија, најдобар пример досега е синоќешниот фудбалски натпревар на двете репрезентации, што се одржа во Струмица....

„Владите треба да работат во интерес на граѓаните. Со олеснувањата на соработката на економски план, ќе има конкретни резултати, како за граѓаните и компаниите во нашите земји, така и...