fbpx
Фото: МИА
Алексеј Навални. Фото: Скриншот
Проф. д-р Ратко Дуев, декан на Филозовски факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Скопје (фото А. Мехмети/ЦИВИЛ)

Tag: Анџела Агелер

Лога-Агелер: САД се силни поддржувачи на нашиот европски пат и реформите во правосудството

Министерот за правда Кренар Лога оствари средба со амбасадорката на САД во земјава, Н.Е Анџела Агелер на која се разговараше за соработката со САД како стратешки партнер во областите поврзани ...

Фото: Министерство за одбрана

Петровска, Столтенберг и Агелер со иста порака од Одбранбениот форум 2023: Заедно посилни, обединети околу исти вредности за гаранција на евроатлантската безбедност и стабилност

Симбиозата помеѓу одбраната и Армијата, од една и академската заедница и невладиниот сектор од друга страна, геополитичката реалност и важноста на членството во НАТО и развојот на одбраната и Армијата ...

Борбата со корупцијата ползи, ќе прочекориме ли со американска помош?

Како најголемо општествено зло, корупцијата ја поткопува демократијата и човековите права продирајќи во сите сфери особено онаму каде што ќе најде поволно тло, односно ќе наиде на личности со изразено ...

 Новиот ветар од Калето

ЗОРАН ИВАНОВ Задува ново ветре откај Калето. Не толку одамна го испудивме Прибе, на Бејли мандатот му заврши но еве нова извесност за македонската сегашност и за нашата блиска иднина. ...

Page 2 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER