fbpx
Фото: МИА
Фатмир Битиќи
Илустрација: „Одмазда на дрвото“ - Мирослав Стојановиќ-Шуки

Tag: антивоени изјави

Фото. Telegraph.co.uk

Руска пекарка казнета поради антивоени колачи украсени во боите на украинското знаме

Руската пекарка, Анастасија Чернишева беше обвинета за „дискредитација“ на руските вооружени сили и казнета затоа што ја „дискредитирала“ војската на Путин откако направила антивоени колачи. Анастасија Чернишева почнала да споделува ...

Приведени деца во Русија поради антивоени протести, Март 2022

Приведен Русин поради антивоени цртежи на неговата 12-годишна ќерка

Русинот Алексеј Москаљов е приведен поради давање антивоени изјави, а неговата 12-годишна ќерка привремено е ставена под државна грижа, откако семејството се соочило со притисок од властите поради цртежите што ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER