fbpx
Стојан Андов
Фото: МИА
Фото: МИА
Фото: МИА Архива
Фото: Слободен Печат
Ноам Чомски / Фото: Wikimedia commons
Фото: МИА

Tag: автопат Кичево-Охрид

Собранието поддржа скратена постапка за законски измени за пролонгирање на рокот за изградба на автопатот Кичево – Охрид

Собранието на денешната 150-та итна седница со 78 гласа „за“ даде поддршка на предлогот на Владата да се донесе по скратена постапка Предлог законот за дополнување на Законот за реализација ...

Рокот за изградба на автопатот Кичево-Охрид да се пролонгира до крајот на 2026 година, предлага Владата

До крајот на 2026 година да се пролонгира рокот за завршување на автопатот Кичево-Охрид предлага Владата, која денеска на седница утврдила предлог одредби за законски дополнувања со цел склучување нов, ...

По конструктивна дискусија од страна на претставниците на синдикатите во однос на предлогот, се донесе заклучок  синдикалните организации да го разгледаат предлогот и да достават забелешки или нови предлози до Министерството за труд и социјална политика.

Битиќи за автопатот Кичево-Охрид: Време за губење нема, компанијата да даде гаранции дека се спремни да одговорат на предизвикот за финализирање на проектот

Вицепремиерот Фатмир Битиќи за „Блумберг Адрија“ изјави дека по новогодишните празници, Владата и кинеската компанија „Синохидро“ ќе почнат преговори за потпишување нов анекс на договорот. „Сметам дека не треба јас ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER