fbpx
Фото: Влада на РСМ
The Pentagon
Фото: МИА
Фото: МИА
Фото: миа.мк
Фото: Кабинетот на претседателот на Украина Володимир Зеленски

Tag: Бесими

Фото: Министерство за финансии

Бесими – Суперти: Планот за раст силен инструмент за интеграција во ЕУ, искористување на можностите и работа на домашен терен

Планот за раст на Западен Балкан е силен инструмент и силна порака за регионот дека земјите од Западен Балкан треба да го забрзаат движењето по евроинтеграцискиот пат. ЕУ ја подава ...

БРИТАНСКИ СТУДЕНТ Фатмир Бесими е лондонски студент и тој се држи до западните модели за борба против инфлацијата

Бесими: Фискално одржлив и таргетиран – деветти пакет антикризни мерки за поддршка на најранливите и стопанството

ФАТМИР БЕСИМИ “Економијата не е егзактна наука, таа е комбинација на научни елементи и уметност”, рекол таткото на модерната економија, американскиот нобеловец, Пол Семјуелсон, потенцирајќи дека „првата и последната лекција ...

БРИТАНСКИ СТУДЕНТ Фатмир Бесими е лондонски студент и тој се држи до западните модели за борба против инфлацијата

Бесими: „Златно правило“- капиталните инвестиции повисоки за 187 милиони евра од дефицитот во 2024 година

Буџетот за 2024 година е скроен според „златното правило“ во јавните финансии - „ако се задолжувате, тоа да биде само за инвестиции“. Капиталните инвестиции се проектирани во износ од околу ...

БРИТАНСКИ СТУДЕНТ Фатмир Бесими е лондонски студент и тој се држи до западните модели за борба против инфлацијата

Бесими: Нашата определба е обезбедување забрзан економски раст кој се заснова на зелени инвестиции

Министрите за финансии имаат значајна улога во забрзување на акцијата за ублажување на климатските промени во јавниот сектор и да создадат услови што ќе овозможат приватниот сектор да ги зголеми ...

БРИТАНСКИ СТУДЕНТ Фатмир Бесими е лондонски студент и тој се држи до западните модели за борба против инфлацијата

Бесими: Продолжуваме со фискалната консолидација и поддршка на растот

Министерот за финансии Фатмир Бесими вели дека внимателно се следат извештаите од меѓународните финансиски институции за состојбата во нашата економија и се прават проекции на буџетот за следната година со ...

Бесими: По успешната граѓанска обврзница, денеска се одржува аукција за зелената обврзница, следуваат проектни обврзници

По граѓанската обврница и зелената обврзница за која денеска се одржува аукција, министерот за финансии Фатмир Бесими најавува воведување на нов финансиски инструмент односно проектна обврзница. Новите проектни обврзници ќе ...

БРИТАНСКИ СТУДЕНТ Фатмир Бесими е лондонски студент и тој се држи до западните модели за борба против инфлацијата

Бесими: Очекуваме поголем интерес од банките и институциите за зелената обврзница, за граѓаните нова граѓанска во октомври

Аукцијата за зелената обврзница, за која проспектот беше објавен оваа недела, ќе се одржи на 3 октомври, во вторник, и за неа очекуваме поголем интерес, пред се, од банките и ...

Бесими – Агелер: Северна Македонија да продолжи на патот кон ЕУ, поддршка од САД за реформите

Министерот за финансии Фатмир Бесими денеска остварил средба со амбасадорката на САД во земјава Ангела Агелер, на која е разговарано за актуелните политички и економски случувања во земјата, но и ...

Page 1 of 4 1 2 4

CIVIL MEDIA NEWSLETTER