fbpx
Фото: МИА
Алексеј Навални. Фото: Скриншот
Проф. д-р Ратко Дуев, декан на Филозовски факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Скопје (фото А. Мехмети/ЦИВИЛ)

Tag: Богданци

Тажна и опустошена Македонија!

По кус одмор, вчера тимот на ЦИВИЛ - Центар за слобода со проектот „Слободни медиуми за слободно општество“, посети неколку општини во југоисточниот крај. Кога пристигнавме во Неготино, на плоштадот имаше ...

Општина Богданци го повлече решението за рудникот во Казандол

Успешниот референдум во Богданци каде 60,78%, или 4.205 од вкупно 6.918 регистрирани гласачи во Општината, рекоа - НЕ за рудниците, резултираше со  повлекување на одобрението на Општината дадено за рудникот  во ...

Здравјето пред профитот!

Вчера, на југот на Македонија му се случи уште еден успешен референдум за (не)отворање на рудници на тоа поднебје. По референдумот во Гевгелија кога гевгеличан(к)и со 98% гласови се изјаснија ...

Богданци кажа НЕ за рудниците!

Граѓанките и граѓаните на општина Богданци со огромно мнозинство кажаа НЕ за рудниците на референдумското изјаснување денеска. Излезноста беше 60,78%, или 4,205 од вкупно 6.918 регистрирани гласачи во општината. На ...

Референдум: Извештај на ЦИВИЛ во 15:30 часот

ЦИВИЛ продолжува да набљудува и известува од референдумот во Богданци. Набљудувачите на ЦИВИЛ – Центар за слобода известуваат за следната состојба на сите 12 избирачки места (ИМ) во 15,15 часот: излезени се ...

Референдум: Извештај на ЦИВИЛ во 13 часот

Набљудувачите на ЦИВИЛ – Центар за слобода се на терен и го набљудуваат спроведувањето на референдумот во Богданци, по граѓанската иницијатива „Спас за Богданци“ која ја поведе кампањата “СТОП за ...

Page 1 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER