fbpx
Фотомонтажа: Д. Мишев / ЦивилМедиа
Фото: Архива
Фото: Принтскрин / Полиграф
Фото: Архива

Tag: човекови права. Роми

A general view show European Union leader taking part in an EU summit at the European Council building in Brussels, Belgium, 17 July 2020. EPA-EFE/FRANCOIS LENOIR / POOL

СЕ усвои резолуција за спроведувањето на Рамковната конвенција за заштита на националните малцинства од Северна Македонија

Комитетот на министрите на Советот на Европа, усвои резолуција за спроведувањето на Рамковната конвенција за заштита на националните малцинства од Северна Македонија, во која, меѓу другото, се бара промовирање на ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER