fbpx

Tag: мониторинг

Пет опозициски партии и организации испратија заедничко писмо до меѓународните фактори за мониторинг на изборите во Србија

Пет опозициски парламентарни партии и организации денеска испратија заедничко писмо до сите релевантни меѓународни фактори за следење на изборите во Србија со барање да се изјаснат околу изборните услови, пишува ...

Соочување со гласачката реалност – (не)едуцирана изборна администрација и хаотичен Избирачки список

Во редот нерегуларности на денот на гласање за референдумското прашање „за“ или „против“ прифаќање на Договорот меѓу Македонија и Грција, изборната администрација е прва на листата на ЦИВИЛ како предизвикувач ...

Прес на ЦИВИЛ, 14:30: Евиденција на гласачите, хаос во Избирачкиот список, некоректни набљудувачи…

Извештај на ЦИВИЛ од набљудувањето на референдумот до 14 часот. На третата денешна прес-конференција на ЦИВИЛ се презентираа дел од обработените извештаи од теренот до 14 часот. И понатаму се ...

До сега акредитирани 383 домашни и 286 странски набљудувачи на Референдумот

Новинската агенција МЕТА објави дека Референдумот на 30 септември ќе го следат 383 домашни и 286 странски набљудувачи, објави Државната изборна комисија на својата веб-страница. Најмногу акредитирани домашни набљудувачи имаат Цивил ...

ЦИВИЛ го застапува правото на глас и го набљудува Референдумот

Соопштение на ЦИВИЛ од 25 септември 2018 година ЦИВИЛ – Центар за слобода воспостави мониторинг на состојбите во општествено-политички контекст од самиот почеток на референдумскиот процес. Пред граѓанките и граѓаните ...

Да се биде набљудувач на ЦИВИЛ

Да се биде набљудувач на ЦИВИЛ подразбира објективност, неутралност, одговорност и посветеност. Сите набљудувачи на ЦИВИЛ се мобилни, постојано се во контакт со граѓанките и граѓаните и ги информираат за ...

Граѓанските новинар(к)и ги разобличуваат нерегуларностите

Преку граѓанското новинарство граѓанките и граѓаните имаат можност да бидат контролори на работата на државните и локалните функционери и институции и да вршат притисок тие да работат според законите, транспарентно ...

Page 1 of 11 1 2 11

CIVIL MEDIA NEWSLETTER