fbpx
Стево Пендаровски / Социјални мрежи
МНР. Фото: Ангел Ангеловски
Бранко Тричковски, колумнист
Фото: Ројтерс

Tag: диктат

Народот греши секогаш кога популистичките лидери ги разгоруваат страстите!

ДЕСТАН ЈОНУЗИ Во историјата на човештвото имаме многу настани и примери кои докажуваат дека народот често греши и лесно може да се манипулира. Во антиката, приказната за Сократ докажува таква ...

Скопски „диктат“!

ДЕСТАН ЈОНУЗИ „Бугарскиот диктат“, „плановите“ на Европа и светот да го скршат „стоицизмот“ на Мицкоски се дел од вокабуларот со кој ВМРО се обидува да го оправда ставот против уставните ...

Војо Маневски

  Диктат или диктирање

ВОЈО МАНЕВСКИ  Нема Европа со диктат, нема да ни диктираат текст за уставни измени, море ако не сме во неа нема ни Европа и готово! Ова би било сосема според ...

ЦИВИЛ бара слобода за медиумите!

ЦИВИЛ категорично бара од политичките партии вклучени во преговорите за надминување на политичката криза во земјата да постигнат договор за ослободување на медиумите од партиските стеги. Во целост го поддржуваме предлогот ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER