fbpx
Руски тенкови во близина на украинската граница, јануари, 2022 (фото: скриншот од Јутубе каналот на Military Update)
epa04824767 A picture made available on 30 June 2015 shows workers start the construction of the Chinese section of the China-Russia East Route natural gas pipeline, also known as the Power of Siberia trunk pipeline, in Heihe in northeast China's Heilongjiang province 29 June 2015. The 3,968-kilometer pipeline, running from Russian gas fields to Shanghai, will be completed in 2018 to be able to carry 38 billion cubic meters of natural gas to China every year.  EPA/SONG FULAI CHINA OUT

Tag: Долнени

„Остваруваме!“: Нема одмор додека трае обновата!

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, по враќањето од свадбата во Сицилија, Италија, веднаш започна со теренските активности низ општините, пред се, низ руралните средини во Македонија - но, со „премиерски“ третман ...

Поради неисчистени речни канали, страотни поплави во долненско!

Неисчистениот канал на реката Саждевска е причина за синоќешните поплави кои што зафатија три села во долненска општина: Дебреште, дел од Житоше, а најголеми се последиците во Лажани. Поројниот дожд ...

Неисполнети ветувања во Долнени: „Црната точка“ не е корегирана ни со новите градежни зафати

Вистински ризик во сообраќајот е патот што во должина од 6 километри се гради од селото Ропотово до соседното селото Лажани во Општина Долнени. Иако по 10 години, властите одлучиле ...

CIVILMEDIA NEWSLETTER