fbpx
Фото: Социјални мрежи
Фото: МИА архива
Фото/ принтскрин
фото: МИА архива

Tag: Драган Мишев

(ОСЛОБОДИ ГО УМОТ) Костовски и Мишев за главните пропагандни наративи во контекст на изборите во Србија и на претстојните избори во Северна Македонија

Изборите во Србија и изборниот инженеринг кој го примени актуелната српска власт, потсетува на едно време кога увозот на гласачи, поткупот на гласачи, „бугарски воз“ - беа дел од изборната ...

Мишев на панелот „Ослободи го умот“ за проруските медиуми

Мишев на панелот ОСЛОБОДИ ГО УМОТ: Иако политички изолиран, доаѓањето на Лавров во Скопје проруските медиуми го прикажаа како триумфализам

Доаѓањето на рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров на самитот на ОБСЕ во Скопје, медиумите го претставија како „триумфално враќање на руската дипломатија во земјава“ и покрај политичката изолираност ...

Македонското граѓанско општество со поддршка на Украина во борбата за слобода

„Украина – година на хероизмот“ е заедничкиот наслов на големата конференција што се одржа на 24 февруари, во Домот на АРМ, во организација на ЦИВИЛ и украинската амбасада во Северна ...

Перспективи 2023 – Мишев: Oпштеството и медиумите заостануваат зад светската поддршка за Украина

  „И лично и професионално, конкретно со случувањата со руската агресија врз Украина, тоа беше испреплетено. Имаше моменти каде што беше тешко професионалното да се издвои од човечкото. Настаните таму ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER