fbpx
Фото: Ројтерс
Фото: Ројтерс

Tag: Драган Тевдовски

Тројно ќе се зголеми социјалната помош

Трипати поголема социјална помош, како гарантиран минимален приход, за најголем дел од семејствата во социјален ризик, преквалификација и доквалификација на работоспособните приматели со цел да можат да се вратат на ...

Тевдовски: Ликвидноста на буџетот одлична, немаме потреба од ребаланс

Макроекономските показатели се одлични и позитивни, а и ликвидноста на буџетот е одлична и од тој аспект нема потреба од ребаланс на буџетот,  оцени министерот за финансии Драган Тевдовски, укажувајќи ...

Тевдовски: Од победниците на Фин Хакатон до есен очекуваме финални производи

 Граѓаните до есен ќе добијат финален производ - веб апликација, видео и мултимедијална игра за Граѓански буџет од решенијата што победија на Фин Хакатонот. По изборот на победниците, министерот за ...

Тевдовски: Не се работи на ребаланс на Буџетот, реализацијата на приходите одлична

Министерот за финансии Драган Тевдовски денеска изјави дека во моментов не се работи на ребаланс на Буџетот зашто реализацијата на приходите е одлична и тие се собираат согласно проектираното. Сепак, ...

Page 1 of 3 1 2 3

CIVIL MEDIA NEWSLETTER