fbpx
Матуранти, Прилеп, мај 2024 (фото извор: скриншот од снимка со телефон)
ФОТО/ АНА-МПА
Албин Курти (фото извор: ФБ страница на Албин Курти)
Бранко Тричковски (фото: Чедо Поповски)
д-р Арбен Таравари на РТК, 17 април 2024 (фото извор: скриншот од ТВ снимка)
Украинскиот претседател Зеленски даде интервју за АФП на 17 мај 2024 (фото извор: Канцеларија на Претседателот на Украина)

Tag: EK

ЕК побара од 17 онлајн платформи потврда за усогласеност со обврската за јавна достапност до податоците

Европската комисија испрати формални барања до 17 социјални мрежи, пребарувачи и сајтови, кои минатата година согласно Законот за дигитални услуги (ДСА) добија статус на „многу големи онлајн платформи“, да достават ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER