fbpx

Tag: Фондација Хајнрих Бел

Антизападни пропагандни центри против граѓанското општество во Северна Македонија: Случајот на ЦИВИЛ

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА / објавено во HEINRICH-BÖLL-STIFTUNG ДА СЕ БИДЕ БРАНИТЕЛ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА Јас сум активист за човекови права, новинар и писател, работам скоро 22 години за ...

Тетово: Граѓанинот нема никакви права, ваква Македонија не оди напред!

„Нема социјална правда, а работничките права нема кој да ги брани, бидејќи нема синдикати кои функционираат“, вели една граѓанка во анкетата на ЦИВИЛ - Центар за слобода, спроведена  деновиве во ...

„Општество без граници“ во Велес

ЦИВИЛ - Центар за слобода продолжува со серијата јавни презентации на проектот „Општество без граници“. Во среда (26 април) со почеток во 12 часот, пред граѓанките и граѓаните на Велес, ЦИВИЛ ...

„Граѓанската повелба“ – прв чекор за општество без граници

ЦИВИЛ – Центар за слобода со поддршка на Фондацијата „Хајнрих Бел“ од Германија започна со проектот „Општество без граници“ со цел промовирање и едукација на граѓан(к)ите за граѓанската повелба, но и ...

Онлајн брошура на ЦИВИЛ за злоупотребите на сoцијалната правда

ЦИВИЛ – Центар за слобода објави анализа за злоупотребите на социјалната правда за изборни цели која произлезе од проектот „Ветувања и злоупотреби“, што се спроведува во соработка со Фондацијата „Хајнрих Бел“ – ...

Злоупотребите на социјалната правда – нокаут за демократијата и владеењето на правото

ЦИВИЛ го отвори подиумот за повеќе експерти, претставници на политичките партии, синдикатите и организациите на граѓанското општество кои се занимаваат со човекови права и со социјална правда, да проговорат за ...

CIVILMEDIA NEWSLETTER