fbpx
epa03244691 KFOR soldiers from Hungary guard the road between north and south part of the town of Mitrovica, during clashes in the town of Zvecan, Serbia, 01 June 2012. At least five Kosovo Serbs and a NATO soldier were wounded in a gunfight in the early hours, as peacekeepers tried to dismantle Serb roadblocks blocking traffic.  EPA/STR
Фото: Мартина Ацковска / Фронтлајн

Tag: граѓански новинари

Граѓанските новинар(к)и ги разобличуваат нерегуларностите

Преку граѓанското новинарство граѓанките и граѓаните имаат можност да бидат контролори на работата на државните и локалните функционери и институции и да вршат притисок тие да работат според законите, транспарентно ...

Семинар за храбри граѓански новинар(к)и во Штип

ЦИВИЛ започнува нова серија семинари за граѓанско новинарство за сите граѓанки и граѓани што сакаат да придонесат кон транспарентни и одговорни политички процеси преку иновативни начини. Семинарот ќе се одржи во Штип ...

Гласно за промени!

Кога институциите затајуваат, а медиумите се под притисок, моќта и одговорноста да алармираат за неправдите и нефункционирањето на системот останува во рацете на одговорните граѓанки и граѓани. Токму ова е ...

Уште еден успешен семинар во Велес

Претставници на граѓански организации, млади новинар(к)и, правници и заинтересирани граѓан(к)и од Велес, Чашка, Лозово, Градско и Неготино беа дел од семинарот за граѓанско новинарство во Велес кој го организираше ЦИВИЛ – Центар ...

Page 1 of 7 1 2 7

CIVILMEDIA NEWSLETTER