fbpx
Фото/ Wikimedia commons
Вештачка интелигенција (фото извор: Wikimedia Commons)

Tag: градинки

Младеновска: Скоро 50 отсто од децата во градинките во Скопје не се вакцинирани со ДиТеПер

Скоро 50 отсто од децата во градинките во Скопје се невакцинирани или се делумно против пертусис, а во внатрешноста над 95 отсто од дечињата се вакцинирани, информираше денеска директорката на ...

ДСЗИ: Забрана за невакцинирани деца во градинките од понеделник

Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) денеска ја доби одлуката од министерот за здравство, врз основа на препораките од Комисијата за заразни болести, да изврши вонредни инспекциски надзори и забрани ...

Тренчевска: Се залагаме и социјалната компонента да се одвива непречено за секое дете

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска заедно со градоначалникот на Струмица Костадин Костадинов и директорката на Државен санитарен и здравствен инспекторат Рената Младеновска го отворија инклузивното игралиште во ...

Photo by Georg Arthur Pflueger on Unsplash

Општините мора да покажат поголема проактивност за децентрализацијата на социјалните услуги

ЗОРАН БОЈАРОВСКИ Од вкупно 80 општини во државата и Градот Скопје, со Проектот за децентрализација и за подобрување на социјалните услуги преку Владата, односно  Министерството за труд и социјална политика ...

Обезбедени 486 вработувања на неопределено време во градинките

​Министерството за труд и социјална политика известува дека 226 работни места во детските градинки, на кои повеќе години се вработувал кадар на определено време, се трансформираат на неопределно време. Министерството за ...

СОНК: На вработените во градинките и училиштата не им се продолжува договорот за работа

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) денеска обвини дека на вработените во детските градинки, основните и средните училишта не им се продолжуваат договорите за работа. - Изминативе денови ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER