fbpx
д-р Арбен Таравари на РТК, 17 април 2024 (фото извор: скриншот од ТВ снимка)
Украинскиот претседател Зеленски даде интервју за АФП на 17 мај 2024 (фото извор: Канцеларија на Претседателот на Украина)

Tag: Хрватски сабор

Хрватски сабор со декларација го призна како геноцид Гладоморот врз Украинците

Хрватскиот парламент едногласно ја изгласа Декларацијата за признавање на Холодомор (Гладомор) како геноцид врз украинскиот народ, а претседателот на Украина Володимир Зеленски одговори со благодарност на социјалните мрежи. Гласањето на ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER