fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Фејсбук СДП

Tag: ИПАРД 3

ЕУ блокираше 148 милиони евра од ИПАРД 3 за Албанија, поради злоупотреба на претходно добиени средства

Поради злоупотреба на претходно доделени средства, Европската унија блокираше 148 милиони евра од ИПАРД 3 грантови за помош на албанското земјоделство, јави Ора њуз, пренесува МИА. Во ноември минатата година ...

Преку ИПАРД 3 нови 97 милиони евра за модернизација и развој на македонското земјоделство

Нови 97 милиони евра европски неповратни средства ќе бидат наменети за модернизација и развој на македонското земјоделство преку ИПАРД 3 програмата. Финансиската спогодба за ИПАРД 3 денеска во име на ...

Фото: Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, во пресрет на најголемата регионална агробизнис конфренција „Grow up - Силата на земјата“ во Србија, Извор: МИА

Николовски: Лидери сме во регионот во искористеност и имплементација на ИПАРД

„Лидери сме во регионот кога станува збор за искористеноста и имплементацијата на ИПАРД програмата. Од 2007 до 2015 година се спроведуваше ИПАРД 1 од која исокристивме едвај 19 отсто од ...

Пред граѓаните на Струга и Дебарца презентирани новите можности од ИПАРД 3 програмата

Денеска Информативната теренска кампања за презентација на новостите и можностите со новата ИПАРД 3 програма караванот на претставници на секторот ИПАРД при МЗШВ и Платежната  ја продолжија во Дебарца и ...

Ковачевски: Северна Македонија прва во регионот започнува со ИПАРД 3 програмата, со неповратни 97 милиони евра од ЕУ создаваме услови за развој на агросекторот

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, денеска присуствуваше и се обрати на презентацијата на новата ИПАРД 3 ...

Николовска: ИПАРД 3 е фонд од над 100 милиони евра, значи пари има, аплицирајте

Мерките од програмата ИПАРД се повеќе стануваат актуелни во јавноста и меѓу бизнисмените. Но колку всушност сме запознати што точно претставува ИПАРД, кој може да ги користи овие средства и ...

Фото: Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, во пресрет на најголемата регионална агробизнис конфренција „Grow up - Силата на земјата“ во Србија, Извор: МИА

Николовски: Од Брисел се очекува финансиската спогодба за ИПАРД 3, веднаш потоа први во регионот ќе почнеме со реализиација

Следните неколку дена се очекува Брисел да ја испрати финансиската спогодба за ИПАРД 3 Програмата во која ќе биде точно наведен буџетот за земјава по години и мерки, рече денеска ...

Page 1 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER