fbpx

Tag: лажани

Поради неисчистени речни канали, страотни поплави во долненско!

Неисчистениот канал на реката Саждевска е причина за синоќешните поплави кои што зафатија три села во долненска општина: Дебреште, дел од Житоше, а најголеми се последиците во Лажани. Поројниот дожд ...

Неисполнети ветувања во Долнени: „Црната точка“ не е корегирана ни со новите градежни зафати

Вистински ризик во сообраќајот е патот што во должина од 6 километри се гради од селото Ропотово до соседното селото Лажани во Општина Долнени. Иако по 10 години, властите одлучиле ...

CIVILMEDIA NEWSLETTER